Uyap Üzerinden Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Uyap Üzerinden Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Vatandaşlar, avukat olmaksızın kendi imkanları ile boşanma davasını Uyap Vatandaş Portal üzerinden açabilmektedir. Dava açma işlemi başlangıçta biraz karmaşık gibi gözükse de makalemizde belirttiğimiz aşamaları eksiksiz yapmak suretiyle davayı kolay bir şekilde açabilirsiniz. Ayrıca uyap üzerinden dava açma işlemi dışında adliyelerden de dava açılışı yapılabilmektedir. Adliyeye giderek davayı açmak istiyorsanız “boşanma davası nasıl açılır” makalemize buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.

Uyap Vatandaş Portal Nedir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına e-devlet giriş bilgileri ile sisteme giriş yapmak suretiyle, vatandaşların adlarına açılan davaları, icra takiplerini ve bunlara ilişkin mahkeme veya icra dosyalarının içeriklerini gösteren bir sistem olarak nitelendirilebilir.

Uyap Doküman Editörü Nedir?

Avukatların veya vatandaşların dava açmak için dava dilekçesi hazırlaması gerekmektedir. İşte bu dava dilekçesi uyap doküman editörü üzerinden hazırlanmaktadır. Bir nevi Microsoft Word Belgesi gibi düşünülebilir fakat çok daha basit bir kullanımı vardır. Dilekçelerinizi bu editör üzerinden yazmanız gerekmektedir. Editörü indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Boşanma Dava Dilekçesi Nasıl Hazırlanır?

Dava dilekçesi anlaşmalı veya çekişmeli olmasına göre iki farklı türde hazırlanmaktadır. Bu hususlara yönelik detaylı bilgiyi sitemizde yer alan makaleleri okuyarak öğrenebilirsiniz.

Uyap Üzerinden Dava Açılırken Dava Dilekçesi Nasıl İmzalanır?

Dava dilekçesi ancak e-imza ile imzalanabilmektedir. Uyap üzerinden dava açmak için belgenin imzalanması şart olduğundan e-imzası bulunmayan kişiler uyap üzerinden dava açamayacaktır.

Uyap Sistemine Giriş Yaptıktan Sonra Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekrandan “Dava Açılış İşlemleri”, “Hukuk Dava Açılış” ve “Dava Aç” sekmelerine sırasıyla tıklamanız gerekmektedir. Sonrasında karşınıza çıkan ekrandan boşanma davasını nerede il, adliye ve akabinde “Aile Mahkemesi”nin seçilmesi gerekir. Sonrasında dava seçeneği seçilerek davanın anlaşmalı veya çekişmeli olmasına göre dava türü seçilir.

Dava türü seçildikten sonra karşınıza tarafların bilgilerini girmenizin istendiği ekran gelecektir. Bu ekran üzerinden önce davacı olarak kendi T.C. kimlik numaranızı, ardından davalı olarak eşinizin T.C. kimlik numarasını girmelisiniz. Bu bilgileri eksiksiz ve doğru girdikten sonra devam et butonuna tıklayarak dilekçeleri ekleme ekranına geçiş yapacaksınız.

Bu ekran üzerinden dosya seç diyerek önce imzaladığınız dava dilekçesini, eklediğiniz evrakın sağında gözüken ek evrak ekle seçeneğiyle de dava dilekçesinin eklerini eklemeniz gerekmektedir. Bu evrakları doğru bir şekilde ekledikten sonra yine devam et butonuna tıklamalısınız.

Evraklar eklendikten sonra geriye son olarak harç ve masrafların ödenmesi işlemi kalmaktadır. Çıkan ekrandan gerekli ödeme işlemleri yapıldıktan sonra boşanma davası açılmış olacaktır.

Boşanma Hukukuna ilişkin detaylı bilgi almak veya boşanma davası açmak için avukat arayışınız varsa iletişim üzerinden tarafımızla irtibata geçebilir veya Ankara için buraya tıklayarak Konya için ise buraya tıklayarak boşanma davasına ilişkin makalemizi okuyabilirsiniz. Av. Akın Özbey Hukuk & Danışmanlık

Benzer Yazılar

Bir yorum yaz ya da soru sor

Av. Akın ÖZBEY sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin

WhatsApp Telefonla Ara
WhatsApp