Ankara Boşanma Avukatı

BOŞANMA AVUKATI ANKARA

BOŞANMA AVUKATI NASIL SEÇİLİR?

Halk arasında dava çeşitlerine göre avukatlar o davanın ismiyle nitelendirilebilmektedir. Örneğin boşanma davalarına bakan avukatları vatandaşlarımız boşanma avukatı olarak nitelendirmektedir. Oysa ki avukatlar bir alanla sınırlı olmayıp her dava türüne bakabilmektedir. Bu makalemiz vatandaşları bilgilendirmek amacıyla hazırlandığı için tanımlamalarımızı da buna göre yapacağız. Kaldı ki avukat olarak gayemiz sadece boşanma alanında uzmanlaşmak ve boşanma ile birlikte boşanmanın ferileri niteliğindeki davalar ile sınırlı bir alanda çalışmaktır.

Boşanma avukatı diğer avukatlık faaliyetlerinden bazı hususların varlığı itibariyle çok farklılık arz etmektedir. Öyle ki aile avukatı yani boşanma avukatı olmak hukuki bilginin gerekliliği kadar aile kavramını da bilmeyi ve müvekkili boşanma sürecinde buna uygun olarak yönlendirmeyi gerektirmektedir. Bu nedenle en iyi boşanma avukatı olarak nitelendirilebilecek ve boşanma davasında sizin haklarınızı en iyi şekilde koruyacak kişi, profesyonel olmanın yanı sıra hukuki donanıma da sahip olmalı bunun yanında sürekli ulaşılabilir ve güvenilir olmalıdır.

Evlilik birliğinin devamı süresince eşler arasında yaşanan tartışmalar, tarafların birbirleri üzerinde kurmaya çalıştığı üstünlük çabaları ve bazen eşlerden birinin diğerine psikolojik baskıları ile evlilik birliği çekilmez hale gelebilmektedir. Bunun neticesinde tarafların boşanmaya karar vermesine kadar geçen süreç kişileri fazlasıyla yormaktadır. Boşanma kararının alınması yaşanan olumsuzlukları ve sürdürülemeyen evliliği bitirmek adına önemli bir adım olsa da boşanma kararının alınması tek başına sorunları çözmeyip, boşanma süreci de bazı sorunları doğurabilmektedir. Örneğin boşanma sonrasında hukuki ve özellikle finansal meseleler ile ilgili çıkabilecek zorlukların da profesyonel bir şekilde yürütülen boşanma davası sonrasında atlatılması gerekmektedir. Bu sebeple Boşanma Avukatı Ankara ilinde seçilerek bu sürecin boşanma alanında uzman boşanma avukatı ile yürütülmesi dava sürecinde hak kaybına uğramamak adına hayati bir öneme sahiptir.

Av. Akın Özbey Hukuk & Danışmanlık; boşanma avukatı olarak müvekkillerimizin haklarını etkin ve doğru bir şekilde savunmayı, boşanma davası süresince sadece hukuki destek verip süreci yürütmekle yetinmeyip sürecin yarattığı psikolojik sorunları anlayarak, müvekkillerimiz ile sürekli iletişim halinde en doğru ve güvenilir avukatlık hizmetini vermeyi ilke edinmekteyiz. Ankara ilinde Boşanma Avukatı ve aile hukukuna yönelik anlayışımız, müvekkilin rahatlaması amacıyla duymak istediklerini söylemek olmayıp müvekkillerimize hukuki değerlendirmeleri en doğru biçimde aktaracak gerekirse onlara yaşanacak olumsuzlukları direkt söyleyebilmeyi gerektiren dürüstlüğe dayanmaktadır. Müvekkillerimizin herhangi bir hususta her zaman tarafımızı aramak isteyebileceğini bilerek bu doğrultuda hareket ettiğimiz için her zaman ulaşılabilir olmaya mutlak özen göstermekteyiz. Bunun yanı sıra dava süresince yaşanabilecek çeşitli olumsuz durumlar karşısında soğukkanlı olup sorunları en etkin şekilde çözüme kavuşturabilecek ve her anlamda güvenilebilecek boşanma avukatı olma gayesiyle; müvekkillerimizin bu zorlu süreci psikolojik olarak minimum hasarla ve hiçbir şekilde hak kaybına uğramadan sonlandırmasını sağlamaya özen göstermekteyiz.

ANLAŞMALI BOŞANMA AVUKATI

Anlaşmalı boşanma davası iki tarafın karşılıklı müzekkere ederek anlaştıkları hususları bir protokol haline getirmek suretiyle imzalamaları ve protokolü herhangi bir yerdeki Aile Mahkemesi’ne dava dilekçesi ile birlikte sunmak suretiyle açılan dava türü olup çekişmeli boşanma davasına göre çok kolay ve hızlı bir şekilde sonlandırılmaktadır. Anlaşmalı boşanma davasının en önemli unsuru anlaşma protokolüdür ve bu protokolün Boşanma Avukatı yardımıyla hazırlanması bazı hususların göz ardı edilmemesi amacıyla önem arz etmektedir. Ayrıca evliliğin boşanma davasının açıldığı tarihte en az bir yıllık evlilik olması dava şartı olarak karşımıza çıkmaktadır. Kısaca 1 yıl sürmeyen evlilikler anlaşmalı boşanma davası ile sonlandırılamaz. Taraflar avukat yardımı almaksızın anlaşma protokolünü hazırlayarak dava açabilme hakkına sahiplerse de ileride hak kaybına uğramamak adına uzman boşanma avukatı yardımıyla bu süreci yürütmelerini önermekteyiz. Anlaşmalı boşanma davası tek celsede sonuçlanmaktadır.

Anlaşmalı boşanma davası açıldıktan sonra avukatın gerekli işlemleri yapmasıyla duruşma günü yakın bir tarihe alınabilmektedir. Tarafların karşılıklı olarak imzaladığı protokol, Aile mahkemesi Hakimi tarafından duruşma esnasında taraflara hiçbir baskı altında kalmadıkları sorularak onaylatılır daha sonra hakim tarafından boşanma kararı verilir. Böylelikle 1-2 hafta gibi çok kısa bir süre içerisinde taraflar boşanma kararını almış olur. Duruşma esnasında verilen karar usulen okunur devamında gerekçeli kararın yazılması beklenir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflardan biri gerekçeli kararın taraflara tebliğini talep ederek kararın kesinleşmesi için gereken süreci başlatmalıdır. Karar taraflara tebliğ olduktan sonra iki haftalık süre içerisinde taraflar karara itiraz etmez ise boşanma kararı kesinleşmiş olur. Anlatmış olduğumuz süreci Ankara Boşanma Avukatı olarak sizin yerinize yürüterek bu sürecin sizlerde yaratacağı olumsuz karmaşaları ve yorgunluğu almaktayız. 

Anlaşmalı Boşanma davası protokol örneğine sitemizden ulaşabilirsiniz : Anlaşmalı Boşanma Protokol Örneği

Anlaşmalı Boşanma Davası için dava dilekçesi örneğine sitemizden ulaşabilirsiniz : Anlaşmalı Boşanma Dava Dilekçesi Örneği

ÇEKİŞMELİ BOŞANMA AVUKATI

Çekişmeli boşanma davası, anlaşmalı boşanma davasına kıyasla uzun süren bir süreci kapsamaktadır. Çekişmeli boşanma davası, tarafların boşanma veya boşanmanın ferilerine yani diğer hususlarına (velayet, nafaka, tazminat, mal rejimi vs) yönelik anlaşma sağlayamadığı, boşanmaya esas teşkil eden olaylar bakımından taraflar arasında çekişme bulunan kendi içerisinde karmaşık bir dava türüdür. Çekişmeli boşanma davası açmak isteyen eş, boşanma sebebi olarak gösterdiği olayları, bu olayları dayandırdığı iddiaları ile bu iddialarını ispatlayacak delillerini dava dilekçesinde belirtip akabinde bu delilleri mahkemeye sunacağı şekilde belirterek hazırlamalıdır. Dava dilekçesi hazırlanırken hak kaybına uğramamak adına boşanma davası alanında uzman bir avukat ile dilekçeyi hazırlamak alanında uzman olanlara halk arasında söyleniş şekliyle Ankara’nın en iyi boşanma avukatı yardımıyla süreci yürütmek hak kaybına uğramamak ve hakkınızı en etkili şekilde almanız açısından oldukça önemlidir. Boşanma sürecini avukat yardımıyla tarafımızla yürütmek isterseniz herhangi bir noterden boşanma için özel vekaletname çıkarmanız gerekir. (Vekaletname noter huzurunda verilmektedir ve boşanma vekaleti olduğu belirtilerek biyometrik fotoğrafınız yanınızda hazır olmalıdır) Bu süreci bir avukat yardımı olmaksızın gelişi güzel bir biçimde ya da hukuki bilgi eksikliğiyle yürütmeniz durumunda ileride geri dönülmez kayıplar yaşayabileceğiniz gibi boşanmanın verdiği psikolojik sorunları daha da arttırarak içinden çıkmaz bir hale getirmeye sebep olabilir. Bu nedenle süreci Ankara Boşanma Avukatları yardımıyla yürütmeniz gerektiğini önemle belirtmekte fayda bulunmaktadır.

Boşanma Dava Dilekçesi örneğine sitemizden ulaşabilirsiniz : Boşanma Dava Dilekçe Örneği

BOŞANMA NASIL OLUR?

Boşanma, yazımızda kısaca belirteceğimiz hususlar göz önünde bulundurularak hazırlanacak bir dava dilekçesi ve yürütülecek dava süreci ile gerçekleşmektedir.

BOŞANMA DAVASI AÇMAK İSTİYORUM NE YAPMALIYIM?

Boşanma davası açmak isteyen kişi hak kaybına uğramak istememekle birlikte oldukça karmaşık olan süreci uzman bir Ankara Boşanma Avukatı yardımıyla yürütmek istiyorsa ilk olarak Ankara Barosuna bağlı Boşanma davasına bakan avukatlar içerisinden seçeceği bir boşanma avukatı ile görüşmelidir. Boşanma avukatı ile yapacağı görüşmeler neticesinde avukatı ile birlikte süreci başlatabilir. Avukat yardımı olmaksızın yürütülen davalar da hak kaybı yaşanılması yüksek bir olasılık olmakla birlikte bu yönde bir tercihte bulunulacaksa yazımız içeriğinde vermiş olduğumuz bilgiler ışığında Aile Mahkemesi’ne başvurarak dava açabilirsiniz.

BOŞANMA DAVASI NASIL AÇILIR?

Boşanma davası açarak boşanmak isteyen eş, Türk Medeni Kanunu’muzda sayılan boşanma sebeplerinden (genel boşanma sebepleri veya özel boşanma sebepleri) en az birine dayanmak suretiyle hazırlayacağı boşanma dava dilekçesi ile davayı açmalıdır. Bu şekilde hazırlanan dava dilekçesi davayı açabilmek için hazırlanan bütün zorunlu evraklar ile mahkemenin bulunduğu adliyedeki tevzi bürosuna verilmelidir. Tevzi bürosu tarafından ödenmesi istenilen harç ve masraflar ödenerek dava açılabilmektedir. Boşanma davası nasıl açılır sorusuna ilişkin detaylı açıklamalarımızın yer aldığı makalemizi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

BOŞANMA İŞLEMLERİ NELERDİR? AVUKATSIZ BOŞANMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

Boşanma davası açmak ve boşanma davası sonucunda boşanma kararı alabilmek oldukça stresli bir süreci beraberinde getirmekle birlikte dava süresince gözetilmesi gereken hususlar ile de oldukça karmaşık bir süreçtir. Bu sebeple biz bütün vatandaşlara boşanma davasının mutlaka bir boşanma avukatı vasıtasıyla yürütülmesi gerektiğini önermekteyiz. Fakat kişilerin maddi durumları avukat yardımıyla süreci yürütmeye elverişli değilse tarafların avukat yardımı olmaksızın boşanma davası açması da mümkündür. Yazımız içeriğinde boşanma işlemlerini ve boşanmak için ne yapılması gerektiğini ele almaktayız.

BOŞANMA DAVASI NEREDE AÇILIR?

Çekişmeli boşanma davasında kanunumuzla belirlenen yetki kuralları bulunmaktadır. Davaya bakmakla görevli olan mahkeme Aile Mahkemesi’dir. Davaya Aile Mahkemesi bakmakla birlikte hangi şehirdeki veya ilçedeki aile mahkemesinde davanın açılacağı aşağıdaki şekilde belirlenmektedir;

  • Davalı tarafın yerleşim yeri aile mahkemesinde çekişmeli boşanma davası açılabilir.
  • Davacı tarafın yerleşim yeri aile mahkemesinde çekişmeli boşanma davası açılabilir.
  • Boşanmak isteyen eşlerin son 6 aydan beri ikamet ettikleri yerdeki aile mahkemesinde çekişmeli boşanma davası açılabilir.

ÇEKİŞMELİ BOŞANMA SEBEPLERİ NEDİR?

Medeni Kanunu 161-166 arası maddelerinde boşanma sebepleri olarak genel ve özel boşanma sebepleri sayılmış ve düzenleme bu şekilde yapılmıştır.

GENEL BOŞANMA SEBEPLERİ NELERDİR?

Çekişmeli boşanma davasında genel boşanma sebepleri ileri sürülmüş olabilir. Genel Boşanma Sebepleri kanunlarımız ile tek tek özel olarak sayılmamış, isminden de anlaşılacağı üzere genel bir biçimde düzenlenerek herhangi bir sınırlama yapılmamıştır. İleri sürülen sebeplerin evliliğin devamına etki edip etmediği, bu sebeplerin varlığının boşanmaya haklı bir neden olup olmadığı her davanın konusuna göre olayların ve tarafların özelinde Yargıtay kararları ve içtihatlar ışığında belirlenmektedir. En çok ileri sürülen genel boşanma sebeplerini örneklendirecek olursak;

  • Eşinin aile bireylerine kötü davranması, yeterince saygı göstermemesi
  • Güven sarsıcı davranışlar (örneğin bir eşin telefon ile gizli görüşmeler yapması, telefonunu saklaması, kişileri farklı isimlerle kaydetmesi)
  • Eşlerden birinin cinsel ilişkiden kaçınması veyahut eşine yeterince ilgi göstermemesi
  • Eşlerden birinin diğerine onu artık sevmediğini, tiksindiğini vs. söylemesi
  • Eşini, kendi ailesinin evinde yaşamak zorunda bırakması
  • Eşlerden birinin çocukların ihtiyaçlarına kayıtsız kalması, çocuklarla ilgilenmemesi
  • Savruk bir hayat yaşayarak sürekli borç içerisinde yaşaması, aleyhine icra takipleri yapılmasına sebebiyet vermesi
  • Evlilik içerisinde kalması gereken sırların başka ortamlarda anlatılması
  • Ev işlerininin yapılmaması, evin kirli olması, yemek yapılmaması, evin ihtiyaçları ile ilgilenilmemesi

ÖZEL BOŞANMA SEBEPLERİ NELERDİR?

Özel boşanma sebepleri, genel boşanma sebeplerinin aksine Medeni Kanunumuzda sınırlı sayıda belirlenmiştir. Genel boşanma sebeplerinde herhangi bir sınırlama olmadığını belirtmiş ve her olayın kendi özelinde değerlendirilerek boşanma sebeplerinin varlığının tartışılması gerektiğini açıklamıştık. Özel Boşanma sebeplerine dayanarak dava açılabilmesi için genel boşanma sebeplerinin aksine kanunda belirtilen sebepler olmaksızın bu davanın açılması mümkün değildir. Daha doğru bir anlatımla özel nedene dayanılarak dava açılabilir fakat kanunlara uygun olarak açılmadığı veyahut bu nedenler ispatlanamadığı için dava ret olabilir. Özel boşanma sebeplerine dayanarak boşanma davası açan eş, davayı kazanabilmek için bu sebebi somut deliller veya tanıklar ile ispatlamalıdır. Özel boşanma sebepleri olarak Medeni Kanun’da sayılan nedenler;

Şeklinde olup saydığımız kadarı ile sınırlı sayıdadır.

ÇEKİŞMELİ BOŞANMA DAVASINDA ÖNEMLİ HUSUSLAR NELERDİR?

Çekişmeli boşanma davası esas olarak ileri sürülen boşanma sebeplerinin dava süresince tartışılması ve dava sonunda buna göre karar verilmesine dayanan bir dava türüdür. Öyle ki boşanmada hangi tarafın daha kusurlu olduğu, nafaka, velayet, ev eşyaları, mehir ile maddi ve manevi tazminat ve sair konularda tarafların bir anlaşmaya girememesi neticesinde bu konularda çekişmenin yaşandığı dava türüdür. Çekişmeli boşanma davasında en önemli husus hangi tarafın kusurlu olduğunun belirlenmesidir. Çünkü yargılama sonunda verilecek olan karar tarafların kusur oranına göre verilecek olup hangi tarafın daha kusurlu veya tam kusurlu olduğu boşanmanın ferileri niteliğinde olan hususları direkt olarak belirlemeye yardımcı olmaktadır.

BOŞANMA DAVASI DEVAM EDERKEN NE YAPILMALI, NE YAPILMAMALIDIR?

Taraflardan biri boşanmaya karar verip bu yöndeki iradesini ortaya koyacak bir şekilde boşanma davası açtığı andan itibaren boşanma süreci hukuki anlamda başlamaktadır. Boşanma süreci her iki taraf için de zorlu bir süreç olabileceği gibi avukat yardımıyla bu zorluklar daha az hasarla, hak kaybı olmaksızın yürütülebilmektedir. Davanın açılması ile birlikte dilekçeler aşaması denilen sürecin ilk etabı başlamaktadır. Dilekçeler aşamasında taraflar evlilik içerisinde yaşadığı sorunlara ilişkin beyanlarını, karşı tarafın kusuru var ise kusurlarını kısaca boşanmaya sebebiyet veren olayları açık bir şekilde belirtmelidir. Dilekçeler aşamasının tamamlanmasından sonra mahkeme tarafından işleyişlerine uygun bir duruşma günü belirlenir ve taraflara duruşma günü tebliğ edilir. Tebliğ edilen duruşma günü evrakında delillerin bildirilmesi gerektiği de taraflara söylenmektedir. İki haftalık süre verilerek delil bildiriminin yapılması istendikten sonra bu sürenin sona ermesiyle artık taraflar ne yeni bir iddia ileri sürebilir ne de iddialarını ispatlayacak yeni bir delil sunabilir. Artık tamamen dilekçeler ve deliller ile yargılama süreci devam edecektir. Yapılacak olan duruşmalarda tarafların ileri sürdükleri olaylara ilişkin tanıkları varsa tanıklar dinlenir. Tanık beyanlarına karşı taraflara söyleyecekleri sorularak varsa beyanları alınır. Bu tanık beyanlarına ilişkin yapılacak olan açıklama duruşma esnasında sözlü değil de duruşma sonrası yazılı bir beyan olarak sunulmasında her zaman fayda vardır. Çünkü yazılı sunulacak beyan öncesinde tanık ifadeleri sakin bir kafayla daha detaylı yorumlanarak buna uygun bir savunma yapılabilmektedir. Tanıklar dinlendikten ve bütün deliller toplandıktan sonra taraflara esasa ilişkin beyan sunmak için genellikle süre verilir. Akabinde son duruşma yani karar duruşması yapılarak hakim tarafından davaya ilişkin karar verilir.

BOŞANMA DAVASI SÜRESİNCE TARAFLARIN SADAKAT YÜKÜMLÜLÜĞÜ VAR MIDIR? DAVA DEVAM EDERKEN ALDATILAN NE YAPABİLİR?

Boşanma davasının açılmış olması tarafların yükümlülüklerini tamamen ortadan kaldırmadığı gibi taraflar resmiyette halen evli olarak gözükmektedir. Taraflar hukuken halen evli oldukları için birbirlerine olan sadakat yükümlülüğü de devam etmektedir. Öyle ki Yargıtay istikrar kazanmış kararlarında da bu hususa değinerek Türk Medeni Kanunu’nun 185/3.maddesinde yer alan sadakat yükümlülüğünün boşanma kararı verilip kesinleşinceye kadar devam edeceğini birçok kez belirtmiş, uygulamada da bu şekilde kararlar verilmiştir. Örneğin boşanma davası açılmış fakat henüz karar verilip boşanma kararı kesinleşmemiş ise yani süreç içerisinde eşlerden birinin başka biriyle ilişki yaşaması halinde bu durum sadakat yükümlülüğünü ihlal etmek anlamına gelecektir. Fakat sadakat yükümlülüğüne aykırı olan bu eylem halihazırda süren boşanma davasını doğrudan etkilememektedir . Çünkü davalarda ileri sürülen hususlar dilekçeler aşaması ile sürülmektedir ve dava boşanma davasının açıldığı tarihten önceki olaylara dayanmaktadır. Boşanma davası açıldıktan sonra yaşanan sadakat yükümlülüğüne aykırı türdeki (zina, aldatma, hayata kast vs) eylemin davaya etki edebilmesi için hukuka uygun bir usul ile yeni açılacak boşanma davasıyla bu hususun davaya dahil edilmesi gerekmektedir. Bu hususların etkili bir şekilde ileri sürülmesi ve hukuki anlamda sonuç doğurabilmesini sağlamak için Ankara Boşanma Avukatı vasıtasıyla süreci yürütmek gerekmektedir.

BOŞANMA DAVASI İLE KARŞI TARAFTAN TAZMİNAT ALINABİLİR Mİ?

Boşanma alanına yoğunlaşan ve sadece bu alanda hizmet vermeye çalışan boşanma avukatı olarak tazminat talepli boşanma davası açarak dava sonunda müvekkilimiz lehine alınabilecek en yüklü tazminat ödenmesine hükmedilmesini sağlamak için etkin bir çalışma yürütmekteyiz. Dava sonunda hükmedilecek tazminat miktarı tarafların ekonomik ve sosyal durumuna, tarafların kusur oranı ile ispatlanmış somut olayların niteliğine göre hakim tarafından hakkaniyet ölçüsünde tespit edilmektedir. Boşanma davası sonunda tazminata hak kazanmak için kişinin boşanmada kusursuz veya daha az kusurlu olması gerekir ve kararda bu yönde verilmiş olmalıdır. Bu nedenle müvekkillere göre Ankara’nın en iyi boşanma avukatı olarak tanımlanacak ve dava sonunda dahi avukatından memnun olduğunu dile getirecek olan kişiler, avukatın tazminat miktarını yüksek almasını bekler ve bütün hukuki bilgisini bu yönde kullanan avukat olması talebi bulunmaktadır. Dolayısıyla bu tanıma uyarak müvekkillerini memnun edecek olan avukat süreci iyi yöneterek bu sonuca ulaşmalıdır.

ANKARA BOŞANMA AVUKATINA NASIL ULAŞABİLİRİM? ANKARA’NIN EN İYİ BOŞANMA AVUKATI OLARAK TAVSİYE NELERDİR?

Ankara Barosu’na bağlı tüm avukatların iletişim bilgileri Ankara Baro Başkanlığının sitesinde bulunan Ankara Barosu Levhasında bulunmaktadır. Ankara boşanma avukatları iletişim bilgileri böylelikle Ankara Baro Levhası linkine tıklayarak bulunabilmektedir.  Ancak baro levhasına bakılarak hangi hukuk bürosunun ne gibi alanlarda faaliyet gösterdiğini anlayamazsınız.  Halk arasında boşanma davasına avukat seçilirken avukatların içinde en iyisi olarak nitelendirilecek avukat arayışı bulunmaktadır. Meslektaşlarımızın birçoğu da web sitelerinde kendilerini en iyi olarak nitelendirmektedir. Aslında Ankara’nın en iyi boşanma avukatı olarak nitelendirilecek kişi yazımızda da detaylıca belirttiğimiz üzere hukuki bilginin yanı sıra aile hukukuna yönelik anlayışıyla süreci profesyonel ve soğukkanlı bir şekilde yürüten kişidir.

BOŞANMA AVUKATI ANKARA BAROSUNA BAĞLI İSE FAALİYETLERİ NEREDEDİR?

Ankara barosu boşanma avukatları listesi içerisinde bulunan Ankara Barosuna bağlı bir avukat Türkiye’nin her yerinde avukatlık hizmeti verebilmektedir. Dolayısıyla Ankara Boşanma Avukatı da Ankara ilindeki bütün mahkemelerde boşanma avukatı olarak görev yapabilmektedir. Av. Akın Özbey Hukuk & Danışmanlık bürosu olarak Ankara ilinde hangi ilçede ikamet ettiğine bakmaksızın bütün ilçelerdeki kişilere avukatlık hizmeti vermekteyiz. Boşanma Avukatı, herhangi bir ildeki baroya kayıtlı avukat olarak mesleğini yapmaktadır. Dolayısıyla tüm avukatlar gibi biz de Ankara’da ve Ankara’nın ilçeleri olan Çankaya, Kızılay, Etimesgut, Keçiören, Demetevler, Bahçelievler, Yenimahalle, Ulus, Kahramankazan, Ayaş, Mamak, Beypazarı, Eryaman, Çayyolu gibi bölgeler başta olmak üzere Konya, İstanbul, İzmir, Antalya ve Eskişehir illeri gibi Türkiye’nin tüm illerinde boşanma davalarına bakabilmekteyiz. Tüm bu nedenlerle Çankaya Boşanma Avukatı , Altındağ Boşanma Avukatı veyahut diğer ilçelerde boşanma avukatı arıyorsanız herhangi bir ildeki baroya kayıtlı Boşanma Avukatı ile bu süreci yürütebilirsiniz.

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile avukat müvekkil ilişkileri de çok kolay bir şekilde yürütülebilmektedir. Bazı durumlarda müvekkiller ofisimize dahi gelmeden telefonda gerekli görüşmeleri yapmak suretiyle tarafımıza vekalet verip hukuki süreci başlatmamızı talep edebilmektedir. Dolayısıyla siz de Boşanma Avukatı Ankara ilinde arıyorsanız ve ofise gelerek yüz yüze görüşme imkanınız bulunmuyorsa tüm bu işlemleri ve gerekli görüşmeleri telefon aracılığıyla da başlatarak, süreci bu şekilde yürütebilirsiniz. Tarafımızla iletişime geçerek detaylı bilgileri alabilirsiniz.

BOŞANMA AVUKATI ÜCRETLERİ NE KADAR?

“Boşanma avukatı ücreti ne kadar?” sorusu bu sürece başlayacak olan herkesin merakla cevabını aradığı sorulardan bir tanesidir. Boşanma davası avukatlık ücreti Türkiye Barolar Birliği ve yerel baroların düzenlemesi ile belirlenmekte olup bir avukatın alabileceği en az ücret bu düzenlemelerde belirlenen tutar kadar olmalıdır. Öyle ki bu ücret tarifesinin altında hizmeti yürütmek yasaktır. Ankara Barosu’nun hazırladığı avukatlık ücret tarifesine göre  anlaşmalı boşanma davaları ile çekişmeli boşanma davalarına alınması tavsiye edilen ücretler belirlenmiştir. Bu ücretler her yıl değişmekle birlikte güncel ücret tarifesine Ankara Barosu üzerinden veya sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca Boşanma davasında maddi ve manevi tazminat talepleri olması, dava sonunda bu tür kazanımların edinilmesi halinde de bu kazanımların en az %15’i oranında avukatlık ücreti ödenmesi gerekmektedir. Bu ücretlerin altında olmaksızın davanın türüne ve verilecek emeğe, tarafların maddi durumuna ve kazanılacak haklara göre avukat ile müvekkil arasında özel bir bedel belirlenebilmektedir. Size en uygun boşanma avukatı ücreti belirlenebilmesi için tarafımızla iletişime geçerek kısa bir bilgilendirme sonrasında ücreti öğrenebilirsiniz.

İDDET SÜRESİ NEDİR?

Kanunlarımıza göre bir kişinin evlenebilmesi için bekar olması yani önceki evliliğinin sona ermesi gerekmektedir. Yasalarımız bu düzenlemeleri yaparken önceki evliliğin üzerinden kadın yönünden belli bir sürenin geçmiş olmasını şart koşmuştur. Bu düzenlemedeki amaç önceki evlilikten kadının olası bir hamileliğinin bulunmasının önüne geçilmesi varsa doğacak çocuğun önceki evlilikten doğmuş olmasının kabul edilmesinin gerekli olduğunun düşünülmesidir. Kadının yeniden evlenebilmesi için evliliğin sona erme tarihinden başlamak suretiyle üç yüz gün geçmesi gerektiği kanunlarımız ile düzenlenmiş olup üç yüz gün beklemek istemeyen kadın hamile olmadığına ilişkin alacağı bir raporla iddet süresini kaldırarak tekrar evlenebilmektedir. İşte bu kanun maddemiz ile belirtilen üç yüz güne iddet süresi denmektedir.

İDDET SÜRESİ NASIL KALDIRILIR?

İlk yol hamile olmadığının ispat edilmesi ve yeni evlilik yapacak olan kadının Aile Mahkemesi’ne başvurarak iddet süresinin kaldırılmasını talep etmesiyle mümkündür. Mahkeme önceki evlilikten kadının hamile olmadığının doktor raporu ile sabit olduğuna hükmederse iddet süresini kaldırarak kadının evlenmesinin yolunu açmaktadır. İkinci yol ise kadının önceki eşiyle tekrar evlenmek istemesi ile mümkün olup bu yolun tercih edilmesinde de yine Aile Mahkemesi’ne iddet süresinin kaldırılması için başvurulmalıdır. Fakat burada kadının hamile olmadığını ispatlaması bir şart olarak önümüze çıkmamaktadır. Çünkü kanunun düzenlenme amacı da zaten kadının önceki evlilikten hamile olmadığının ispatlanmasına dayalı olarak koyulan bir iddet süresi olduğundan kadın önceki eşiyle evlendiğinde hamilelik kavramıyla ilgili bir sorun bulunmamaktadır.

Ankara Boşanma Avukatı

BOŞANMA DAVASI AİLE KONUTUNU KİM KULLANIR?

Dava süresince aile konutunun kim tarafından kullanılacağı en önemli soru ve sorundan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Aile konutunun kim tarafından kullanılacağına yönelik Aile Mahkemesi hakimi tarafından karar verilmesi talep edilebilir.  Hakim, özellikle çocukların bakım ve gözetim yükümlülüğünü hangi tarafın yerine getirdiğine bakarak dava süresince aile konutunun o eşe tahsis edilmesi yönünde karar vermektedir. Kısaca kesin olmamakla birlikte çocuklara bakan taraf aile konutunun kendisine tahsis edilmesini talep ettiği zaman bu konut boşanma davası bitip, tarafların boşanmaları kesinleşene kadar o konutu kullanabilmektedir.

BOŞANMA DAVASI NASIL KAPATILIR?

Boşanma davası ya hakim tarafından tarafların boşanmalarına karar verildiğinde ve bu kararın kesinleştiği tarihten itibaren kapatılır veyahut taraflar anlaşarak boşanmaktan vazgeçtiklerinde mahkemeye sunacakları bir talep evrakı ile kapatılabilmektedir. Tarafların barışma durumunda mahkemeye dosyadan feragat edildiğine dair bir beyan sunularak dosya kapatılabilir. Burada önemli olan husus feragat edilen davada ileri sürülen hususların bir daha açılacak bir olası boşanma davasında ileri sürülemeyecek olmasıdır. Bu sebeple feragat edecek olan taraf eşiyle bir daha boşanmak istemeyeceği yönünde kesin iradeye sahip olmalıdır.

Feragatin hüküm ve sonuçlarını kabul etmeyen fakat davanın da düşmesini yani boşanma davasının kapatılmasını isteyen kişinin yapabileceği bir diğer hususta duruşmaya gitmeyerek dosyanın işlemden kaldırılmasını beklemek olacaktır. Bu husus daha çok önerilen bir yöntem olup feragat gibi ağır hüküm ve sonuçlar barındırmamakta dava hiç açılmamış gibi hüküm ve sonuç doğurmaktadır.

BOŞANMA DAVASI NE KADAR SÜRER?

Yazımızın içeriğinde de belirttiğimiz üzere anlaşmalı boşanma davası ile 1-2 hafta içerisinde boşanmak mümkündür. Çekişmeli boşanma davasında ise bu süre tarafların iddia ettiği hususlara, tanık sayısına, delillere ve sair başkaca etkenlere göre değişmekle birlikte ortalama 1-1.5 yıl sürmektedir. Boşanma davasına yoğunlaşan ve sadece bu alanda hizmet vermeye çalışan avukat olarak bu sürecin en hızlı biçimde sonlandırılmasını sağlamak için sizlere yardımcı olmaktayız.

BOŞANMA AVUKATI İLE BOŞANMA DAVASI AÇMAK İSTİYORUM HANGİ AVUKATI SEÇMELİYİM?

Ankara Boşanma Avukatı yardımıyla boşanma davası açmak veyahut aleyhinize açılan bir boşanma davasını Ankara Boşanma Avukatı yardımıyla yürütmek istiyorsanız AV. AKIN ÖZBEY HUKUK & DANIŞMANLIK büromuzla iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca Ankara Barosu web sitesine buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

HİZMET VERDİĞİMİZ GENEL BÖLGELER:

AV. AKIN ÖZBEY HUKUK & DANIŞMANLIK olarak, Ankara’nın çeşitli semtleri ile Konya, İstanbul gibi illerde de boşanma davalarında uzmanlaşmış bir hizmet sunuyoruz. Yenimahalle boşanma avukatı, Sincan boşanma avukatı, Pursaklar boşanma avukatı, Mamak boşanma avukatı, Gölbaşı boşanma avukatı, Keçiören boşanma avukatı, Etimesgut boşanma avukatı, Çankaya boşanma avukatı ve Altındağ boşanma avukatı olarak, müvekkillerimizin haklarını en iyi şekilde savunmak ve süreçleri etkin bir şekilde yönetmek için kapsamlı hukuki danışmanlık sağlıyoruz. Profesyonel ve güvenilir bir destek arayanlar için her semtte uzman çözümler sunmaktayız.

WhatsApp Telefonla Ara
WhatsApp